Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Modni hit: risanje umetnih pegic

Pegice. Tiste, ki jih imajo, si jih ne želijo, vse ostale pa menimo, da so te pigmentne pikice nekaj najbolj simpatičnega.

2.1.2017 ob 6:15

Desktop.jpg

S pegicami je podobno kot s skodranimi lasmi. Tisti, ki jih imajo, se jih otepajo, medtem ko si jih ostali želijo. S pegami posut obraz je že nekaj let priljubljena podoba v modni industriji, letos pa smo šli še korak dlje.

Kaj pravite na umetne pegice?

V zadnjih letih so makeup trendi podrli že marsikatero mejo in sedaj je že popolnoma sprejemljivo, če si pegice pač narišete. Kdaj? Ob katerikoli priložnosti že, ne le, ko se odločite, da boste za pusta predstavljali Piko Nogavičko. Medtem ko se dekleta s pegicami k umetnikom ličenja zatekajo po nasvete, kako jih prekriti, pa se ti danes ukvarjajo tudi s tem, kako jih najbolj prepričljivo narisati.

Ko jih narišete, jih za več pristnosti še rahlo prekrijete s pudrom

Nekaj trikov nam je zaupala umetnica ličenja Tina Vrhovec Andrič, ki sicer ustvarja pod umetniškim imenom Tina VA. "Za tiste malo bolj spretne sta dovolj že moker eyeliner čopič in svetlo rjava senca, s katerima si lahko z rahlimi gibi natapkamo nekaj pegic. A brez pretiravanja. Nato pa jih nekoliko prekrijemo s suhim pudrom, da so videti bolj pristne, ker so malo zakrite," pravi Tina.

A photo posted by Fo Porter (@fopopps) on

Nenavaden trend pegastih nalepk za obraz

Če vas ne moti dejstvo, da vsi vedo, da niso prave, ali pa nimate v sebi ravno skritega umetnika, si lahko privoščite bolj drzne prijeme. Trenutno so zelo trendovske nalepke s pegicami, imenovane "freckles tattoo", ki jih preprosto nalepite na lica in nos. Še posebej glamurozne so tiste v zlati in srebrni barvi, ki si jih lahko privoščimo za silvestrovo, ko je dovoljeno marsikaj.

Avtor: F. M.

Foto: Instagram

Video: YouTube


oddajte komentar

preberite tudi

Trije znanstveni razlogi, zakaj ženske privlačijo poraščeni moški

Vse prednosti veganskih kondomov

Podoba, ki razkriva vašo ljubezensko usodo: kakšni ste, ko se zaljubite

ne spreglejte