Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Mnenje blogerke: senčenje blede kože

Preverite nasvete blogerke Ajde Sitar o senčenju bledega obraza z ličenjem.

20.3.2015 ob 9:00

contouring_pale_skin_top_products.jpg

Celotna Kim Kardashian manija senčenja obraza me je, iskreno povedano, pustila hladno. V prvi vrsti zato, ker sem od nekdaj ljubiteljica nevpadljivega ličenja, ki poudari naravno lepoto, po drugi strani zato, ker se mi zdi popolnoma "too much" za vsakodnevne opravke.

Res je, da lahko s senčenjem svoj obraz zožamo in popolnoma spremenimo ter celo popravimo kakšno asimetrijo, a vseeno Kim videz ni nekaj, kar bi me prepričalo do te mere, da bi se mu popolnoma predala. Kljub vsemu mi je contouring, kakor imenujemo senčenje obraza z ličenjem, blizu in se ga poslužujem zelo pogosto. Govorim o lahkem, nevpadljivem senčenju, najpogosteje le predela tik pod lično kostjo. Za to mini potezo potrebujem je nekaj sekund in dva produkta.

shutterstock_226364449.jpg

Zoeva 109 Luxe Face Paint čopič (12,80 €) in NYX Powder Blush v odtenku Taupe (7,80 € v spletni trgovini Mojadrogerija.si) sta dva produkta, s katerima je senčenje obraza zares enostaven korak moje vsakodnevne makeup rutine.

Zoeva čopič je izvrstne oblike, saj je ploščat in tako omogoča precej natančno aplikacijo. Vrhunsko se obnese pri nanosu NYX "rdečila" in pravzaprav vseh produktov v kamnu/prahu (Zoeva pa dela sicer tudi različico za nanos kremnih produktov – če imaš raje takšne, potem preveri čopič Zoeva 109v Face Paint Vegan).

shutterstock_94371241.jpg

Pri izbiri produkta za senčenje je ključno, da poiščeš produkt brez bleščic ali sijaja – torej rdečilo/bronzer, ki ima mat finiš in je sivkasto-rjavega odtenka (podobne barve naj bi bile naravne sence na obrazu). Tovrstnega produkta ni za mešati s klasičnim bronzerjem, ki da našemu videzu zagorel videz (ta je seveda lahko tudi precej toplejši in bleščeč). Z NYX produktom v odtenku Taupe ne boste izgledale prav nič "poljubljene s strani sonca", za to boste potrebovale dodaten produkt. Bo pa z njim moč ustvariti super iluzijo sence na vašem obrazu. Gre za precej pigmentiran produkt, zato je moj nasvet ta, da je boljše nanašati v več slojih in bolj previdno (sicer boste izgledale kot da bi obraz zakopale v pepel) – jaz sem se sicer navadila nanosa v eni sami potezi, ki ga nato dobro zabrišem. Odtenek je primeren za vse bledoličnice, kakor tudi tiste s srednje temnim tonom kože (za temnejše bo presvetel).

Velik plus je še njegova cena, nakup pa je mogoč preko spletne trgovine Moja Drogerija. Naj zaključim – senčenje obraza ni prav nikakršni bavbav, vse kar potrebujete, je izbira pravih produktov in nekaj vaje. Prepričana sem, da vas bo subtilna tehnika zasvojila in jo boste z veseljem inkorporirali v svojo rutino ličenja.

Piše: Ajda Sitar

Blogerka in manekenka Ajda Sitar piše o lepoti in modi, njene zapise najdete na Ajdas.com.

Foto: Domen Blenkuš


oddajte komentar

preberite tudi

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

Tantrični seks za začetnike (vse, kar morate vedeti)

Prepovedana ljubezen: Poročila sem se z moškim, ki je prijateljici zlomil srce (resnična izpoved)

ne spreglejte