Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Lob je prava dolžina

Dolgi lasje, kaj šele podaljški, so stvar preteklosti.

3.7.2015 ob 8:15

RTR3VE5A.jpg

Če so se smernice med pričeskami do sedaj hitro spreminjale, saj so bile te tako ekstremne, da se nobena ni obdržala dolgo časa, pa so naravne barve in ženskam prijazne simetrije, ki so trenutno popularne, zajele tako širok spekter, da so se obdržale že nekaj časa.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Pri barvah je trenutno najbolj popularna mešanica med tehnikama ombre in balayage. Pri prvi gre močno posvetljene konice s temnejšim narastkom, pri drugi pa kjer gre za rahlo osvetljena pramena, kot da bi jih osvetlilo le sonce. Gre torej za prehajanje iz ene barve v drugo, konice pa so svetlejše.


Za pravo poletno nego las si preberite še:

Lob, ki je izpeljanka iz besed long bob (dolgi paž) kakršnega nosi tudi Kate Mara je pričeska, ki trenutno premaga vse dolge lase.

"Vse skupaj je videti kot, da se vse preliva, naša naloga pa je, da barva deluje naravno. Balayage tehnika najlepše pride do izraza na kodrih, kjer so prameni še bolj poudarjeni," nam pove frizerka Almira Hodžić. Med dolžinami je najbolj priljubljen lob, ki pomeni nekoliko daljši paž.

"Za to dolžino se odloča tudi vedno več zvezdnic in ekstremno dolgi lasje, kaj šele podaljški, res niso več modni. Med kratkimi pričeskami so modne pixie frizure ali pa asimetrične pričeske. Za dolgolaske pa bi predlagala narahlo spletene kite, fige na vrhu glave in spuščene kodre," o smernicah pove frizerka.

Avtorica: Da. M.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

To so lastnosti, zaradi katerih moški obožujejo ženske

Pet dejstev o ljubici, ki bi jih morala poznati vsaka prevarana ženska

Dotikanje genitalij, preobrazba v žensko in kaj vse počnejo moški, ko so sami doma (osebne izpovedi)

ne spreglejte