Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Lepotne predpriprave pred počitnicami

Koža bo na dopustu skupaj z nami zadihala, a hkrati bo izpostavljena nevarnim dejavnikom

8.7.2020 ob 5:40 | Foto: GettyImages | Avtor: Da. M.

Lepotne predpriprave pred počitnicami

Pedikura, manikira, depilacija … Vsi lepotilni rituali pred dopustom so obkljukani! Pa so res? Kaj pa nega obraza? Preden se odpravite na morje, kjer boste, želeli ali ne, zagotovo bolj izpostavljeni soncu, pripravite svojo kožo z obsežno nego. Navlažite in nahranite ta izjemno dragoceni organ, za katerega si želimo, da bi čim dlje ostal mladosten. Sonce mu namreč pri tem ne bo ravno v pomoč.

Najbolj učinkoviti in hitri postopki regeneracije kože so z maskami, ki si jih lahko privoščite kar doma. Zelo praktične in zato tudi priljubljene so sheet maske, za katere so lahko zahvalimo Korejcem, od koder prihajajo marsikateri odlični kozmetični izdelki. Zakaj so te maske tako priljubljene? Ker so enostavno rečeno kozmetični salon v malem. V proizvodu so namreč številni serumi, emulzije in druge koristne sestavine, ki poskrbijo za takojšen rezultat na koži. Torej med številnimi maskami, ki so na voljo, izberite najprimernejšo za svoj tip kože.

Sheet maske so nekakšen kozmetični salon v malem.

Lahko pa si klasično masko pripravite tudi sami doma. Pred dopustom bo najbolje, da naredimo razstrupljevalno nego na obrazu, s takšno masko pa bomo kožo tudi izdatno navlažili.

Razstrupljevalna maska iz papaje in limone koži zagotovi piling in očisti pore. Pripravimo jo iz žlice pireja papaje in nekaj kapljic soka limone. Zmešamo sestavine in jo nanesemo na očiščeno polt. Počakamo od pet do deset minut, ob morebitnem pekočem občutku pa jo seveda takoj odstranimo.

Vlaženje in piling

Obrazne maske s pilingom poskrbijo za vzpodbujanje prekrvitve na obrazu in poživijo kožo. Na popolnoma očiščen obraz, brez vsakih ličil, nanesite luščilo oziroma masko in ga nežno, z majhnimi krogi, masirajte po obrazu. Ne pozabite na predel okoli ust, vratu in dekolteja. Izognite pa bližini oči.

Z rednimi nanosi mask bo koža postala gladka, čvrsta in zdrava.

 In še zadnji lepotni opravek, preden zaprete kovčke ter odrinete proti morju? Spakirajte sončne kreme!

Preberite še: Lepotni trendi 2020, s katerimi boš brez velikega truda čudovita vse poletje

Morda vas zanima tudi: Kozmetika, ki je obnorela svet z majhnimi stekleničkami


oddajte komentar

preberite tudi

To so znaki, da je vaš partner nezrel (kar vam jemlje energijo in krade čas)

Kako lahko odkrijete, če vas bo moški, s katerim se dobivate, prevaral

Pet težkih, a učinkovitih načinov za celjenje zlomljenega srca

ne spreglejte