Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Lepotilni spodrsljaji žensk

Vsaka ženska ima svojo lepotilno rutino, a večina jih pri tem dela enake napake.

22.3.2015 ob 1:00

shutterstock_239297989.jpg

Mnogo žensk se strinja in ve, da bi lahko brez težav odpravile nekatere lepotilne spodrsljaje, ki jih delajo vsak dan, a ne vedo, kako. Spletna stran je zato izvedla raziskavo in ob pomoči žensk od 25. do 40. leta starosti ugotovila, katere napake so to in kako jih rešiti.

Suhi in krepasti lasje. Veliko žensk se ne zaveda, da so lasje krepasti zaradi dehidracije, ki izvira iz same korenine. Prvi korak do lepših in bolj svetlečih las je ta, da začnete piti več vode, potem pa razmislite o res dobrem balzamu. Lasem redno privoščite tudi vlažilno masko. Izogibajte se toplotnim pripomočkom za oblikovanje las, kot so ravnalniki in kodralniki, če pa se jim res ne morete odreči, uporabljajte pršilo, ki lase ščiti pred vročino.

shutterstock_248906638.jpg

Preveč poudarjene obrvi. Trenutno so velike in temne obrvi zelo moderne, a nikar ne pretiravajte s svinčnikom, ko si jih oblikujete. Pravzaprav pozabite na svinčnik in si raje redno privoščite profesionalno oblikovanje obrvi, saj bodo tako videti precej bolj naravno in vam pisane na kožo.

Očitna umetna porjavelost. Ideja o hitri porjavitvi ob pomoči sredstva iz tube se sicer sliši sanjsko, a velika verjetnost je, da se boste naslednji dan prebudili kot pomaranča, četudi boste dosledno sledili navodilom. Zelo pomembno je, da pred nanosom kreme za samoporjavitev po vsem telesu naredite temeljit piling, ki bo odstranil odmrle kožne celice. Porjavelost bo tako bolj izenačena in bo videti bolj naravna. Poleg tega je ključno, da poiščete znamko, ki bo najbolj ustrezala vaši koži, čeprav bo treba zanjo odšteti malce več denarja. Verjemite, poceni izdelki niso vredni razočaranja ob končnem rezultatu.

shutterstock_178352243.jpg

Razmazana šminka. Opazna in izrazita šminka je pika na i vsaki opravi, a ne, če je razmazana. To lahko rešite tako, da po nanosu šminke ustnice namažete s pudrom v prosojnem odtenku, ki bo pomagal, da se bo šminka na ustnicah obdržala dlje.

Črte od pudra. Če jih redno opažate na svojem obrazu, začnite kot osnovo uporabljati dobro vlažilno kremo, ki bo vpila puder in preprečila lise. Lahko pa je za črte kriv tudi pretemen odtenek pudra. Imejte v mislih, da puder v drogeriji izbirate pod umetno lučjo, zato je lahko na dnevni svetlobi videti precej drugače.

shutterstock_170783525.jpg

Pretirano umivanje las. Mnoge ženske zmotno mislijo, da vsakodnevno umivanje ne škodi lasem, a s tem z njih redno spirajo naravna olja, kar jim dolgoročno lahko škodi. Poskušajte jih umivati vsake dva do tri dni, če pa vmes ne morete zdržati in mislite, da so postali preveč mastni, jih popršite s suhim šamponom, ki bo poskrbel za hitro rešitev.

Vneto prekrivanje mozoljev. Najboljša rešitev za omejitev mozoljev je, da odstranite ličila in pustite koži, da zadiha. Najslabše je, če jih takoj začnete mazati s korektorjem, še preden lahko koža začne opravljati delo obnavljanja. Mozolji so sicer skoraj vedno znak zamašenih por, za kar so velikokrat kriva premočna ličila, zato koži redno privoščite dan ali dva povsem brez ličil.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Nevarna, a še vedno zelo priljubljena metoda kontracepcije

Partner si dopisuje z drugo. Je to prevara?

6 dejanj, s katerimi zaljubljene ženske prestrašijo moške

ne spreglejte