Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Korak po koraku: Senčenje obraza

Gotovo kdaj občudujete svež, sijoč in spočit obraz nekaterih žensk in se sprašujete, v čem je skrivnost njihovega subtilnega sijaja.

3.1.2020 ob 5:40 | Foto: GettyImages | Avtor: Katarina M. Bajt (revija Suzy)

Korak po koraku: Senčenje obraza

Če se obenem sprašujete, zakaj vam kljub uporabi pudra ne uspe doseči takšnega videza kože, potem vam lahko namignemo, da je skrivnost v pravilnem senčenju obraza – določene točke potrebujejo nekaj poudarka s temnenjem, druge pa osvetlitev z osvetljevalcem.

Tako obrazu dodate nekaj definiranosti, ki ustvari optični učinek pravilnih razmerij, in svežino s subtilnim sijajem, ki vsak obraz naredi bolj spočit in prijeten. Toda nikar ne mislite, da contouring obraza, ki so mu slavo priskrbele številne zvezdnice, nujno ustvari nenaraven, izumetničen videz, ki popolnoma spremeni obraz!

Poglejmo, kako lahko naravno z nekaj potezami polepšamo obraz.

Vlaženje

Prvi pogoj za lepo kožo je, da jo ustrezno negujemo, saj bodo le tako ličila na njej izpadla lepo in naravno. Ne glede na to, kakšen tip kože imate, jo morate natančno čistiti in dobro vlažiti. Tako ji zagotovite nekaj naravnega leska in svežine. Poleg vlažilne kreme ne pozabite uporabiti tonika ali cvetne vodice, ki služi ne le kot odlična podlaga za vlažilno nego, temveč tudi kot utrjevalec ličil. Z vodico si namreč lahko popršite naličen obraz in tako utrdite ličila ter dodate koži nekaj vlage.

 

Prava podlaga

Ko je koža navlažena, je čas za nanos tekočega pudra, ta namreč služi kot podlaga za ličila, ki izenači polt. Pri izbiri tekočega pudra bodite pozorni na dve najpomembnejši stvari.

Odtenek

Puder se mora popolnoma prilegati barvi vaše polti. Če imate na koži pigmentacije, tj. temneje obarvane predele kot posledico sonca, naj vas to nikar ne zavede, da bi izbrali temnejši odtenek pudra. Vaša osnova barva je vodilo pri izboru prave barve. Ženske pogosto segajo po odtenek temnejšem pudru v želji, da bi bile videti manj blede, a žal pretemen odtenek obraz postara. Imejte v mislih, da boste barvo in svežino dodali z drugimi ličili.

Tekstura

Pomembno je, da skrb posvetite tudi teksturi pudra, ki mora biti primerna za vaš tip kože. Za zrelo ali suho kožo niso primerne mat teksture tekočih podlag, ki ne vsebujejo olj, saj matiran videz kožo izsuši, podlaga pa se nabira v gubicah, kar prinese starikav, izumetničen videz. V takšnem primeru je boljša izbira hranilna tekoča podlaga. Na splošno so polnoprekrivne in matirajoče tekoče podlage primerne za mlado kožo brez nepravilnosti ali pa za ekstremnejše situacije, kot je odrsko ličenje, ki ima povsem druge zakonitosti kot ličenje za vsak dan.

Senčenje

Po nanosu tekoče podlage in korektorja (tega nanesete na predel podočnjakov in morebitnih mozoljčkov ter drugih nepravilnosti) sledi senčenje. S čopičem za obarvano kremo (še bolje pa s tistim, namenjenim za senčenje) rahlo nanesite bronzer na senca, ob lasišču do druge strani senc, od senc pa rahlo navzdol po spodnji strani lične kosti. Na čopiču imejte malo izdelka in nanos raje stopnjujte, tako boste postopno dosegli želeni videz.

Korak 1 


S senčenjem dodate obraznim potezam nekaj poudarka. S temnjenjem predela na čelu poudarite oči in obrvi. 

Korak 2 

S senčenjem ličnice poudarite in jih optično dvignete, s tem pa obraz dobi po estetskih merilih pravilnejše proporce. Odprejo se tudi oči in pogled. 

Korak 3 

Z osvetlitvijo belo označenih predelov obraz odpremo in mu dodamo svežino. 

Osvetlitev

S čopičem za osvetljevalec nanesite tega na vrh lične kosti, na predel med obrvmi, po sredini nosu in na sredino brade, za še bolj dramatičen učinek pa tudi nad zgornjo ustnico in v notranje kotičke vek. Lahko uporabite tudi kremni osvetljevalec, v tem primeru čopiča ne potrebujete – izdelek lahko nanašate s prsti in ga dobro vtapkate v kožo, natančno tudi zabrišite prehode.

Rdečilo

Za piko na i in naravno svežino na lica nanesite malo rdečila. Jabolka ličk najbolj natančno določite tako, da se nasmejite. S čopičem potapkajte izbočeni del lic.

Preberite še: Šest koristnih namigov, ki bi jih morala poznati vsaka ženska z mastno kožo

Morda vas zanima tudi: Osnova ličenja: Vse se začne pri podlagi


oddajte komentar

preberite tudi

To vsak moški na skrivaj občuduje pri svoji izbranki

Kaj povprečen seks spremeni v odličnega

Sporočilo prevarane: Šest brutalnih dejstev za ljubico mojega soproga

ne spreglejte