Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kljub občutljivi koži se ne odrecite ličilom

Nega in ličenje občutljive kože zahteva posebno skrb.

11.1.2016 ob 7:30

shutterstock_318007454.jpg

Občutljiva koža je vedno pogostejši pojav pri ženskah, ki morajo zaradi tega več pozornosti namenjati negi in izbiri sredstev zanjo, ličenje in lepotilna kozmetika pa sta pri njih na stranskem tiru. Na razdraženo kožo namreč ni prijetno nanašati težkih pudrov in drugih dekorativnih izdelkov. Nanašanje ličil na občutljivo kožo je pogosto zahtevnejše – neustrezen puder se ne prilagaja vedno površini obraza. Čez dan se lahko pojavi občutek neugodja in neprijetne napetosti. Sloji pudra zapolnjujejo neravnine na obrazu (gube, gubice, suha mesta, nepravilnosti) in rezultat je neenakomeren videz.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Posebno občutljiva je koža okoli oči, ki je zelo tanka, nezadostno zaščitena in naravno dovzetna za številne dejavnike, ki jo lahko poškodujejo, zato je eden najobčutljivejših delov obraza. To je prvo območje, ki pokaže utrujenost in znake staranja: temne kolobarje, vrečke pod očmi in gubice. Vsi ti pojavi prispevajo k občutljivosti območja okrog oči, zlasti če se mora koža tam dodatno srečevati z ličili, ki jo dražijo, ali neprimernimi kozmetičnimi izdelki, kot so tisti, ki vsebujejo alergene ali dišave.

In težava ni le koža okoli oči, veliko žensk se ubada tudi z občutljivimi očmi. Občutljivost se kaže kot zbadanje, solzenje, pordelost, suhost in v obliki reakcije kot alergije ali intolerance pri uporabi nekaterih kozmetičnih izdelkov. Zato vedno priporočajo uporabo nežnih ličil, da se prepreči občutek neugodja in alergije. Na voljo so posebni izdelki, od črtal za oči in senčil pa vse do maskare, ki so zasnovani tako, da izpolnjujejo potrebe občutljivih oči.

Zato je pomembno, da izberete izdelke, ki so primerni za občutljivo kožo in z nežnimi sestavinami ne poslabšajo stanja kože. Oznaka 0 % konzervansov, parabenov, dišav, alkohola, barvil in lanolina bo še kako dobrodošla.

Avtorica: Da. M.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

»Slaba izkušnja, zaradi katere mi seks za eno noč ne pride več na misel« (resnična izpoved)

5 lekcij iz razmerja, v katerem ljubi le ena stran

»Nisem iskala popolnega, ampak dobrega moškega« (resnična zgodba, kako je našla pravo ljubezen)

ne spreglejte