Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kapljica mleka v čaju za bele zobe

Nekateri že poznate njeno moč.

12.7.2016 ob 9:25

caj_shutterstock_254315023.jpg

Ljubitelji čaja se že od nekdaj delijo na tiste, ki mu dodajajo mleko in tiste, ki ga pijejo brez mleka. Nova poizvedba pa kaže, da je v popolni skodelici bela kapljica več kot dobrodošla. Prav ta namreč varuje zobe pred obarvanjem.

Več koristnih namigov najdete na Facebooku.

»Čaj je druga najbolj priljubljena pijača na svetu. Upravičeno, saj ni le okusen, je tudi zelo zdrav, ima pa, zlasti črn, eno šibko točko: zaradi v njem prisotnih snovi, zobe obarva,« pravi Dr. Ava Chow z dentalnega oddelka univerze Alberta, kjer so se dokopali do zanimivih zaključkov. Dokazali so, da dodatek mleka v čaju znatno zmanjša ta stranski učinek pijače.

Zaključke so objavili v publikaciji International Journal of Dental Hygiene, kjer so zapisali, da so za madeže in proge na sklenini odgovorni v  napitku prisotni tanini, ki pijači zagotavljajo grenkobo. Prav tako so strokovnjaki ugotovili, da se kazein, glavna beljakovina v mleku, veže na tanine ter tako varuje zobe pred obarvanostjo. 

Čeprav je bila raziskava izvedena s pomočjo črnega čaja, znanstveniki zagotavljajo, da na enak način deluje mleko tudi v kavi.

Potrebujete še kakšen razlog za mleko v čaju ali kavi? Vpliv belega zaklada je po besedah dr. Chow celo izrazitejši od delovanja belilnih zobnih past.

Dodajte torej kapljico. Vaši zobje vam bodo hvaležni.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Lasersko sem si pomladila vagino in takšen je rezultat (izpoved mame petih otrok)

Te besede si želijo slišati vse ženske

Jasni znaki, da ima ljubico

ne spreglejte