Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kako s svojim parfumom ogrožate druge

Ne le kakšna je vaša dišava, pomembno je tudi, kako jo uporabljate.

17.4.2016 ob 8:25

parfum3.jpg

Našli ste popolno dišavo. V želji po lepem vonju pa in včasih pri nanosu malce pretiravate s količino. S tem bi morali prenehati. Zlasti, če ste pogosto obkroženi z množico ljudi.

Več nasvetov poiščite na Facebooku.

Če se denimo vozite z javnim prevozom, vaš oblak parfuma nikomur ne odgovarja. Premočan vonj namreč ni zgolj moteč, preobčutljivim posameznikom lahko škoduje in utrpijo močan glavobol, solziti se jim začnejo oči, kihajo, čutijo vrtoglavico, pri ljudeh z alergijo pa lahko močna dišava izzove celo napad astme ali težave z dihanjem.

Diskretno nanašanje parfuma je zato zaželeno vedno, zlasti pa kadar veste, da se boste zadrževali v prostorih, kjer bo veliko ljudi: na letalu, vlaku, v avtobusu, v čakalnicah ali na podobnih mestih. 

parfum.jpg

Kako se izogniti pretiravanju?

Predvsem se izogibajte premočnim in preagresivnim dišavam. Dvakrat do trikrat izbrano razpršite v zrak in se sprehodite skozi tako nastali oblak. Na takšen način je zagotovo ne boste nanesli preveč. Nadišavite se samo zjutraj, preko dneva nanosa ne obnavljajte. In vedite, čeprav vi parfuma ne vohate, ga drugi zaznajo. V prijetni in ne v moteči obliki.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Seks po dekadah ali kaj vas čaka glede seksualne prihodnosti

Ženske spregovorile, v katerih pozah najtežje doživijo orgazem

Dimenzije vagine: Kaj je malo, kaj veliko in kaj povprečno

ne spreglejte