Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kako Ashley Graham ruši stereotipe o ženski lepoti

Kaj meni o očitkih, da njene obline ne sodijo na modne piste.

15.12.2016 ob 8:35

!SSL
ashley_Reuters_micna.jpg

Ashley Graham je ena svetovno najbolj poznanih plus size manekenk ali, kot bi rekli po naše, manekenk z oblinami. In čeprav je v zadnjih nekaj letih porušila številne stereotipe o idealih ženske lepote, ter nastopala na newyorškem tednu mode in se pojavila na naslovnici revije Sports Illustrated,  pri svojem delu še vedno naleti na marsikatere težave.

Sledite nam tudi na Facebooku 

Dokaz za to je dejanje nekaterih vidnih predstavnikov modne industrije, ki ga obsoja tudi modna biblija Vouge. Ashley Graham je namreč prvi plus size model, ki se bo pojavil na naslovnici te revije. Natančneje na njeni januarski britanski izdaji, posnetki pa so nastali tik pred zdajci. 

Izvršna urednica omenjene revije Alexandra Shulman je priznala, da je odločitev o snemanju z manekenko z oblinami padla zadnji hip, ker so številni proizvajalci znanih blagovnih znamk zavrnili izdelavo oblačil v večjih konfekcijskih številkah.

"Zdi se, da večina modnega sveta sicer sprejema širšo definicijo ženske lepote, nekatere modne hiše pa so še vedno ujete v preteklosti in zavračajo tok s časom," je po sicer srečnem razpletu poudarila Shulman, ki v svoji graji ni želela nikogar posebej izpostavljati.

A to ni edini primer, ko se je Ashley znašla v središču razprav. Tudi med kolegicami ima nemalo nasprotnic, ki ji očitajo, da skuša svojo konfekcijsko številko 46-48 prikazati kot glamurozno, čeprav one menijo, da je vendarle preveč razkošna in zato neprimerna za modne brvi ter modne časopise. 

Ashley Graham se s tem ne obremenjuje preveč, temveč je usmerjena k širjenju pozitivnih sporočil o lepoti, ki je ni mogoče izmeriti.

Lepotica je pred kratkim postala članica žirije televizijske oddaje Ameriški top model "America's Next Top Model", in priznala, da bodo njene favoritke dekleta, ki nimajo samo lepega obraza ter zavidljive postave, temveč tudi jasna stališča in samozavest.

Avtorica: M. F.
Foto: Reuters


oddajte komentar

preberite tudi

Ženske so naveličane enih in istih tehnik

Takšen je zakon brez seksa (resnične izpovedi žensk)

Niste nemočna žrtev in druge resnice, s katerimi bo razhod lažji

ne spreglejte

Nikoli ne zamudite vaših najljubših vsebin! Prijavite se na mične e-novice!