Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kaj morate vsak dan storiti za svojo kožo

Ne le obraza, pravilno morate negovati tudi vrat in dekolte.

4.12.2015 ob 9:00

shutterstock_179900951.jpg

Veste, kakšna je pravilna nega kože? Takšna, ki jo hkrati hrani, vlaži in varuje pred zunanjimi vplivi. Če ste malce v dvomih, poglejte, kaj morate za svojo polt  storiti vsak dan.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Jejte več sadja in zelenjave. Sadje in zelenjava imata na kožo sijajen vpliv. Leta 2012 izvedena raziskava je pokazala, da so ljudje, ki uživajo veliko sadja in zelenjave, na pogled privlačnejši od tistih, ki se jima izogibajo. Zlasti na kožo dobro delujejo vitamini in minerali. Med njimi vitamin C je ključen za tvorbo kolagena. Privoščite si vsaj dva kilograma sadja in zelenjave na dan.

Umivajte se dvakrat na dan. Prepogosto čiščenje s čistilnim tonikom in mlekom kožo na obrazu pretirano izsuši, ta posledično začne proizvajati več kožne maščobe, to pa se odraža v zamašenih porah in aknah. Pilinge, tudi naravne, uporabljajte le enkrat tedensko, da ne bi z njimi preveč poškodovali kožne povrhnjice.

shutterstock_108500021.jpg

Zaščita pred soncem. Ta je potrebna tudi pozimi, ne pretiravajte pa z njo na koži tik pod očmi, ki je zelo občutljiva in jo lahko krema razdraži. Na ta predel nanesite zgolj tanek sloj in si raje omislite kvalitetna sončna očala. 

Poskrbite za dekolte. Koža na vratu in dekolteju je prav tako občutljiva in nežna kot tista na obrazu, žal pa nanjo prevečkrat pozabite. Spremenite to in jo negujte na enak način kot negujete kožo obraza. Torej čiščenje s pilingi, maskami in kremami. 

Spite v manj priljubljenem položaju. Le malo ljudi spi na hrbtu, prav to pa je najboljši način za preprečevanje nastajanja gub na obrazu, ki se tvorijo ob stiku z negladko površino vzglavnika. Če na hrbtu ne morete spati, si omislite prevleke iz svile ali satena.  

Obiščite dermatologa. Enkrat na leto obiščite dermatologa, ki vam bo znal pravilno svetovati in priporočiti pravo nego za vaš tip kože ter bo na njej pravočasno opazil morebitne maligne spremembe. 

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Vedno izberete gospoda napačnega? PRAVEGA boste našli takole!

Zakaj je seks danes slabši, kot je bil nekoč

41-letni devičnik išče ljubezen: »Želim, da je nedolžna«

ne spreglejte