Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kaj morate vedeti o lasnih podaljških

Frizerja ne obiščite na vrat na nos.

8.5.2016 ob 7:10

lasje_shutterstock_263739650.jpg

Lasni podaljški nedvomno pustijo vtis. V trenutku namreč lase podaljšajo in jim pričarajo gostoto. Trajajo lahko od šestih tednov do petih mesecev. Če razmišljate, da bi z njimi spremenili svoj videz, pa morate o njih vedeti nekaj resnic. Na prvem mestu sledeče tri.

Več nasvetov poiščite na Facebooku.

Podaljški niso za vse

Temu lepotilnemu pripomočku boste morali prilagoditi svoj način življenja. Da bi podaljški čim dlje ostali lepi in da ne bi preveč poškodovali vaših las, jih je treba redno ter pravilno vzdrževati in dnevno negovati. Podrobne napotke, ki jih boste morali upoštevati, vam bo dal frizer. Vedite pa, da ga boste morali pogosteje obiskovati, umivanju in sušenju las namenjati posebno pozornost, da boste potrebovali posebne preparate in da določene pričeske zanje niso primerne. Če sodite med tiste, ki tega ne nameravajo početi, raje pozabite nanje, sicer vam bo kmalu žal, da ste si jih omislili.

Podaljški uničijo naravne lase

Na mestih, kjer je podaljšek prilepljen na naraven las, ta pogosto popoka in se poškoduje. Ko ji boste odstranili, boste zato morali žrtvovati tudi nekaj centimetrov svojih las.

Podaljški so lahko nekvalitetni

V zadnjih nekaj letih so postali zelo priljubljeni, kar pomeni, da so tržišče preplavili prameni umetnih in naravnih las z veh koncev sveta. Glede na to, da boste podaljške nosili kar lep čas, je pomembno, da so izdelani iz kvalitetnih naravnih las in da postopek zaupate izkušenim rokam. Nekvalitetni podaljški lahko popokajo in spremenijo strukturo že po nekaj pranjih, postanejo neprivlačni na pogled in se vidno ločijo od naravnih las. Cena sicer ni vedno merilo, velja pa se pozanimati o izvoru in kvaliteti tega okrasja ter morda odšteti kakšen evro več.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Ne tangice, takšne spodnje hlačke so moškim najbolj všeč

Karezza seks: Kaj sploh je in zakaj bi se morali z njim pobliže spoznati

7 seksi vprašanj, na katere mora vsak poznati odgovor

ne spreglejte