Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Bodoče mamice pred porodom nanašajo ličila, da bodo lepe na fotografijah

Tista prva fotografija z dojenčkom, ko ga mamicam položijo k prsim, potem ko je pravkar prijokal na svet, je vedno nekaj posebnega. A kot kaže izmučeni obrazi in prepoteni lasje po večurnem rojevanju niso nekaj, kar bi sodobne mame želele ujeti na prvo skupno fotografijo.

4.6.2019 ob 5:50

makeup_porod_nosecnica_licenje_trend.jpg

S priljubljenostjo družbenih omrežij in razvojem digitalne fotografije so najave ob rojstvu s pomočjo fotoutrinkov postale nekaj povsem običajnega. Pa tudi objava domačih posnetkov porodov ni več nekaj neobičajnega. Čeprav dojenje v javnosti (na žalost) marsikje še vedno predstavlja nekaj nesprejemljivega, pa posnetki rojevanja niso več rezervirani samo za ožjo družino, saj jih je poln tudi splet.

Prva fotografija dojenčka v maminem naročju sekundo po porodu je pač nujna. In tudi objava te fotografije s pripisom imena novorojenčka in drugih merskih enot, je postala del vsakodnevnih novičk, ki jih ujamemo na spletu.

Morda se sliši nenavadno, da se mame ukvarjajo s svojo podobo ob porodu, a dejstvo je, da vedno več nosečnic svoj videz ob porodu skrbno načrtuje. Ne gre le za to, da si za v porodnišnico pripravijo torbo z oblačili in toaletno torbico. Pred dnevom D poskrbijo še za marsikaj drugega.

Pred porodom na depilacijo, pedikuro in k frizerju

Po izsledkih študije podjetja Cosmetify je kar 64 odstotkov nosečnic, starih med 18 in 31 let, pred porodom poskrbelo za nekaj lepotnih in kozmetičnih popravkov. Študijo so delali na 2 tisoč Britankah. 65 odstotkov vprašanih je šlo pred porodom na depilacijo, 57 odstotkov na manikiro, 43 odstotkov na pedikuro in 32 odstotkov jih je šlo k frizerju.

Urejene za fotografije in obiske

Družbena omrežja, ki se šibijo pod težo popolnih podob, so namreč postavila visoke standarde pri prikazovanju resničnih življenj. Kar 31 odstotkov vprašanih je namreč potrdilo, da so se uredile izključno zaradi fotografij. 26 odstotkov se je uredilo zaradi obiskovalcev v porodnišnici in 22 odstotkov zato, da bi prikrile utrujenost.

Del vprašanih pa je ritual nanašanja ličil nekaj ur ali minut pred porodom predstavljal distrakcijo, da so lažje prenašale popadke. In le kdo bi jim zameril. Nenazadnje bo naslednjih nekaj mesecev skrb zase prepogosto morala malce počakati. Zato tega, da mame želijo biti ob porodu videti sijoče, nikomur ne bi smeli očitati.

Ko se meje med zasebnim in javnim povsem zabrišejo

Vendar pa je med Instagram, Facebook in YouTube generacijo stvar šla veliko dlje od zgolj umitih las in nekaj pudra za prikrite podočnjake. Ena takšnih, ki meje med intimnimi in javnimi trenutki ne ločuje, je 25-letna lepotna blogerka Alexis Jayda. Gospodični samo na YouTubu sledi 408 tisoč, na Instagramu pa dodatnih 68 tisoč ljudi. S svojimi sledilci pa je pred kratkim namreč delila celoten video poroda.

Dvodelni filmček prikazuje pot v porodnišnico, prve popadke in proces ličenja pred porodom. Pa tudi porod in čudovite prve trenutke z novo članico družinice. Blogerka z danes 7-mesečno malčico v naročju še vedno snema lepotne nasvete in občinstvo jo obožuje.

Njen video poroda si lahko ogledate spodaj, vendar je precej intimen - da ne boste rekli, da vas nismo opozorili.

Avtor: F. M.
Foto/video: Alexis Jayda

Preberite še: Običajen dan treh slovenskih mamic na porodniški: Mrzla kava, hitrostno tuširanje in lovke hobotnice 

ali pa Slovenka, ki ustvarja imenitne hišice za otroke, ki jih naročajo po vsem svetu

Priporočamo tudi: Poletje 2019: Najlepši grški otoki (ki niso Santorini ali Mikonos)


oddajte komentar

preberite tudi

Tehnika, ki prepreči prezgodnji izliv

Seks po dekadah ali kaj vas čaka glede seksualne prihodnosti

Ženske spregovorile, v katerih pozah najtežje doživijo orgazem

ne spreglejte