Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

4 kozmetični pripomočki, ki jih morate takoj zavreči

Katera ličila in katere kreme naj med čiščenjem toaletne mizice takoj romajo v smeti.

7.6.2018 ob 3:44

licila_stran_ciscenje_odvreci_micna.jpg

Tudi ličila in druge kozmetične pripomočke je treba vsake toliko prevetriti in osvežiti. Prvi korak pri tem je odstranjevanje tistega, kar sodi v smeti. Poglejte, kaj med vašo kozmetiko dela zgolj gnečo in morate zato, po pisanju portala Real Simple, takoj zvreči.

Kozmetiko s pretečenim rokom

Verjemite, niste edini, ki se na dejstvo, da imajo tudi ličila in drugi kozmetični pripomočki rok uporabnosti, ne ozirajo. Prav tako niso redki tisti, ki ga ne upoštevajo. Pa vendar to ni najbolj pametno. Kajti ličila v kopalnici ali na toaletni mizici ob vsaki uporabi prihajajo v stik z zrakom, svetlobo in temperaturnimi nihanji, pod vplivom teh se spremenijo njihova sestava, barva, vonj in tekstura, zato jih ni priporočljivo uporabljati dlje, kot je navedeno na embalaži. Če opazite katerokoli spremembo prej, ne oklevajte, raje si kupite nov izdelek.

Izdelke, ki dražijo vašo kožo

Če kateri od kozmetičnih ali negovalnih izdelkov draži vašo kožo, ki posledično postane pekoča, srbeča, mozoljasta ali razdražena, ga nikar ne uporabljajte. Da ne bi zapadli v skušnjavo ali ga v naglici nanesli po pomoti, ga odstranite z dosega oči in rok. Najbolje, da roma v koš za smeti.

Izdelke, ki jih niste pravilno shranjevali

Zagotovo že veste, da je nekatere izdelke najbolje hraniti v hladilniku. Zlasti to velja za naravno kozmetiko ter kreme, ki vsebujejo vitamin C in retinol. Kemični pilingi in olja za nego kože ne smejo biti izpostavljeni neposrednemu soncu, zato dosledno upoštevajte navodila za shranjevanje in tudi na takšen način zavarujte svojo polt. Če ste to spregledali, si raje kupite nov izdelek. In ga pravilneje shranjujte.

Izdelke, ki jih ne uporabljate

Res je, maskare, ki je skoraj nova, saj ste jo uporabili le enkrat ali dvakrat, raje ne bi zavrgli. A če je to edini razlog za to, da je še med vašo kozmetiko, nima tam česa iskati. Enako velja za parfume, šminke, senčila, svinčnike za oči in še bi lahko naštevali. Raje jih ne razdelite med prijateljice in člane družine, saj nikoli ni pametno nanašati rabljenih ličil. Če jih ne uporabljajte, sodijo v koš za smeti. Res je škoda, da vam delajo gnečo na polici, predalu ali v kozmetični torbici.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Izkušeni poklicni spremljevalec iskreno o tem, kaj vse od njega pričakujejo ženske

Naj bom v očeh drugih še takšna packa, poskrbela bom zase (iskrena izpoved)

Pet laži, ki si jih govorijo ljubice

ne spreglejte