Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

20 lepotnih napak, s katerimi moramo takoj prenehati

Napake, ki jih delamo vsak dan, a na dolgi rok škodujejo naši koži.

6.12.2017 ob 5:55

licenje_unsplash.jpg

Tako lepoto kot lepotne izdelke imamo radi, a večkrat se znajdemo pred vprašanjem, na katerega nimamo odgovora. Uporabljamo pravo podlago? Ali pravilno uporabljamo rdečilo? Je puder nujen? In ker ne vemo točnih odgovorov, delamo napake. Ko pa jih enkrat opazimo, prisežemo, da jih ne bomo ponovili nikoli več. Spodaj vam predstavljamo, katere so najbolj pogoste lepotne napake.

1) Ne čistite svojih čopičev

Celo umetniki ličenja priznavajo, da je to njihovo najmanj ljubo opravilo. A tudi, če vam je za umazane čopiče vseeno, ne pozabite, da lahko umazanija vpliva na nanos ličil. Ne le, da bodo barve pomešane med sabo, zelo težko boste tudi nanesli določene barve, saj delčki barve ostajajo na ščetinah čopiča.

2) Bronzer nanašate na celoten obraz

Če želite, da vaša koža izgleda porjavela, namesto bronzerja uporabite samoporjavitveno kremo. Bronzer lahko nanesete le na konico nosu, brado, čelo in ličnice, da bo vse skupaj izpadlo manj umetno.

3) Kremno podlago preizkušate na roki

Zakaj bi podlago, ki jo bomo nosili na obrazu, preizkusili na roki? Vaš obraz in roke niso enake barve, saj niso enako izpostavljene soncu. Če želite barvo, ki vam bo ustrezala, podlago raje preizkusite na bradi.

4) Spite z ličili

Vsi se zavedamo, da spanje z ličili ni priporočljivo. Najverjetneje je zato lepotna industrija izumila čistilne robčke. A če ličil pred spanjem ne boste odstranili, to ne bo povzročilo le nastanka mozoljev, obenem s tem lahko povzročite, da se bo vaša koža hitreje postarala. Ličila se naselijo na vaših porah in jih raztegnejo, kar čez čas postane trajno. Povečane pore pa pomenijo grobo in postarano kožo. Če želite, da vaša koža ostane mehka, sijoča in mlada, si pred spanjem vedno odstranite ličila.

5) Korektor uporabljate na napačen način

Mogoče se zdi najbolj logično, da korektor nanesete samo na podočnjake, a je bolje, da ga v obliki trikotnika nanesete pod celotno površino oči, s čimer boste ustvarili bolj naraven učinek.

makeUp_unsplas_1.jpg

6) Svinčnik za ustnice nanesete samo v kotičke ustnic

Če ne želite posnemati videza 90. let, tega raje ne počnite. Tudi če šminko nanesete na vrh, bo barva zbledela in pustila neprivlačen krog okoli vaših ust. Svinčnik uporabite čez celotno linijo ustnic.

7) Vodoodporno maskaro nosite vsak dan

Če niste oseba, ki se zelo poti ali trenira plavanje, vodoodporne maskare ne bi smeli nositi vsak dan, saj vam suši trepalnice. Prav tako je takšno maskaro težje odstraniti, zato boste še dodatno drgnili oči in s tem izgubili več trepalnic.

8) Pri lakiranju nohtov preskočite spodnji lak

Če se sprašujete, zakaj manikire, ki jih sami naredite doma, ne obstanejo več kot nekaj dni, je to glavni razlog. Spodnji lak poskrbi, da se lak bolj prime in obdrži dlje časa.

9) Uporabljate napačno rdečilo za lica

Če je vaše rdečilo videti nenaravno, razmislite o tem, da bi namesto kreme uporabili puder (ali obratno). Bel puder zdrži dlje časa, krema pa poskrbi za najbolj naravno rdečico – a ko izbirate, kaj vam najbolj ustreza, morate upoštevati tako svoj tip kože kot letni čas. Kremna rdečila bodo poleti na mastni koži kar spolzela dol, pudrasto rdečilo pa bo poudarilo suho in zgubano kožo.

10) Nosite preveč kremne podlage

Če ne želite zakriti posebnih napakic ali pomanjkljivosti, ni razloga, da bi podlago nanesli na celoten obraz, saj je hitro videti, kot da nosite masko. Namesto tega, se raje osredotočite na bolj težavna mesta okoli nosu in pod očmi, ostali koži pa pustite, da diha.

licenje_make.jpg

11) Pri nanosu svetlečega senčila za oči pozabite na osnovo

Če ne marate svetlečega senčila za oči, ker imate bleščice po celem obrazu, potem se morate nanosa lotiti drugače. Čopič navlažite s kapljicami za oči, nanj nanesite željeno barvo in jo nanesite na veke. Mogoče je slišati čudno, a bleščice ne bodo popadale dol.

12) Korektorja ne utrdite

Če mislite, da boste napake in podočnjake skrili samo s kančkom izdelka, pomislite znova. Tudi če uporabite podlago, se korektor lahko hitro odstrani in razkrije vaše temne ali rdečkaste dele kože. Korektor utrdite tako, da uporabite prosojen puder.

13) Trepalnice vihate, ko imate že nanešeno maskaro

Ne le, da boste uničili nanos maskare, ob enem se vihalec lahko prilepi na vaše namazane trepalnice in jih potrga.

14) Rdečilo nanašate na napačen način

Ni dovolj, da na lica nanesete dva velika rdeča kroga. Nasmehnite se, nato pa rdečilo nanesite od začetka lic, preko ličnic, do senc in poskrbite, da se barva lepo zlije.

15) Odstranjevalec laka dodajate starejšim lakom, da jih razredčite 

Kemikalije v odstranjevalcu laka povzročijo, da lak razpade, kar pomeni, da lak ne bo več primeren za uporabo. Namesto tega raje uporabite razredčilo za lak.

makeup_2.jpg

16) Ličila nanašate pri napačni svetlobi

Mogoče bo videti smešno, da si ličila nanašate na balkonu, a tam je najboljša svetloba. Vedno, ko nanašate ličila obraz postavite v prostor, ki ima podobno svetlobo, kot prostor ali kraj, kamor se odpravljate. Če se odpravljate v sončno pisarno potem, ko ste si ličila nanesli v temni kopalnici, bodo vaši sodelavci zagotovo opazili vaše napake pri ličenju.

17) Ličila hranite predolgo časa

Če še vedno uporabljate senčilo za oči iz srednje šole, a ste že zdavnaj zaključili študij, ga vrzite v smeti. Ličila se pokvarijo po nekaj mesecih.

18) Nanašate si napačno barvo korektorja

Mogoče se vam zdi, da je najbolj primerno, da nanesete svetlejšo barvo, a v resnici s tem samo pritegnete pozornost na malenkosti, ki jih želite skriti. Kombinirajte korektor s podlago, oboje pa z barvo vaše kože.

19) Čopič skoraj prazne maskare večkrat potisnete noter in ven

Ko počnete to, ne zajemate zadnjih delčkov maskare, ampak s tem dodajate zrak v tubo in sušite maskaro. Če ne želite ravno grudastih, pajkastih trepalnic, kupite novo maskaro.

20) Osnovo kombinirate z napačno podlago

Če uporabljate podlago na vodni osnovi, je ne morate kombinirati z osnovo na silikonski osnovi. To skupaj ne bo delovalo, lahko pa se celo zgodi, da se bo vse skupaj odlepilo dol. Kombinirajte osnovo in podlago na vodni osnovi ali osnovo in podlago na silikonski osnovi.

Avtorica: K. R. 
Foto: Unsplash


oddajte komentar

preberite tudi

Pet noro zabavnih seksi poz in trije razlogi, zakaj jih morate spoznati

Kaj pomenijo sanje o orgijah, prevari ali vrnitvi k bivšemu

Kako biti še boljša ljubimka (v spalnici in izven nje)

ne spreglejte