Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

11 skrivnosti, ki jih kozmetična industrija skriva pred vami

Čas je, da jih spoznate.

15.9.2017 ob 9:00

ThinkstockPhotos-536656420.jpg

Nedvomno ste se že kdaj vprašali, kako zvezdnicam uspe vselej, ne glede na leta in priložnost, ohranjati brezhiben videz. Ne, odgovor nanj se ne skriva v dragi kozmetiki, posebnih ličilih in pomoči strokovnjakov ličenja.

Osnove so veliko preprostejše ter cenovno dostopnejše. Poglejte si enajst takšnih, ki bodo do lepega in mladostnega videza pomagale tudi vam. Ne da bi zato morali odpreti denarnico.

Več uporabnih namigov najdete na Facebooku.

Ne podcenjujte zaščite pred soncem

Zdrave in lepe polti si ni mogoče obetati brez primerne zaščite pred sončnimi žarki. Mamie McDonald, strokovnjakinja za nego kože, ki sodeluje s številnimi zvezdami, med drugim z Madonno pravi, da bo, če boste zanemarjali to pravilo, ves trud zaman. Vsakodnevna uporaba sredstev z zaščitnim faktorjem je torej prvi korak, ki koži zagotavlja zdravje in mladosten videz.

Ne pretiravajte z izdelki za nego problematične kože

V izdelkih za nego problematične, aknaste kože je pogosto prisoten benzoil peroksid. Ta res deluje protibakterijsko, a vendar pretirano izsuši kožo, ki posledično pospešeno proizvaja maščobo oziroma sebum. Podobno na polt deluje alkohol, ki na dolgi rok težave z aknami le še poslabša.

Kozmetični strokovnjak Harold Lancer odsvetuje pretiravanje z izdelki, ki vsebujejo ti sestavini. Namesto njih priporoča nego s preparati, v katerih sta salicilna ali mlečna kislina ter naravne maske iz gline.

Nikoli ne pozabite na vrat

Vrat je del ženskega telesa, na katerega večina pozabi. Ker velja za tistega, ki najbolj očitno izdaja prava leta, mu gre namenjati vsakodnevno pozornost. Koža ne njem je prav tako nežna in občutljiva, kot tista na obrazu, zato zahteva redno, dosledno čiščenje, hranjenje in vlaženje s primernimi kremami.

Obraz masirajte s kockami ledu

Ava Shamban dermatologinja iz Santa Monice priporoča dnevno, nekaj minutno masažo obraza z ledenimi kockami. Po njenih zagotovilih to polt poživi in pomladi, saj spodbuja pretok krvi v koži obraza.

Pravilno shranjujte kozmetiko

Debra Jaliman svari, da kozmetičnih pripomočkov ne bi smeli shranjevati v majhnih, toplih in vlažnih kopalnicah. Toplota in vlaga namreč znatno skrajšata njihov rok uporabnosti. Najboljši kotiček za shranjevanje krem, pudrov in ličil je po njenem mnenju hladilnik.

Predmete, ki prihajajo v stik z obrazom, ohranjajte čiste

Kot opozarja Lancer, se obraza nikoli ne bi smeli dotikati z umazanimi rokami. Če je vaša koža normalna ali suha, vsaj enkrat na teden zamenjate prevleke vzglavnikov. V kolikor je mastna, to počnite na vsake tri dni. Tudi zaslon prenosnega telefona naj bo vedno čist.

nega.jpg

Za nego aknaste kože ne uporabljajte grobih pilingov in gobic

Christie Kidd, specialistka za nego kože z Beverly Hillsa vsem, ki imajo težave z aknami, odsvetuje nego z abrazivnimi pripomočki: ščetkami, gobicami, grobimi pilingi. Z uporabo teh boste namreč zgolj povečali vnetja. Da bi te omilili, obraz čistite z vodo, v kateri ste raztopili tableto aspirina.

Obrazna masaža bo pregnala temne kolobarje pod očmi

Nežna masaža s krožnimi gibi bo po besedah Oleja Henriksena spodbudila limfni pretok pod občutljivo, tanko kožo, ta bo zato mehkejša, izdajalski podočnjaki in temni kolobarji pa manj izraziti.

Skrbite za svoje roke

Vaše roke si zaslužijo prav toliko pozornosti, kot vrat in obraz. Redno jim zato nudite piling, jih negujte s primernimi kremami, pri opravljanju takšnih in drugačnih del uporabljajte rokavice ter ne pozabite na zaščito pred soncem.

Dosledno čistite kožo

Dermatologinja Debra Jaliman še enkrat izpostavlja dejstvo, da je treba pred spanjem vedno temeljito očistiti obraz. Nikoli se v posteljo ne podajte z ličili. Ta bodo zamašila pore in spodbudile vnetja. Preprost nasvet še vedno ignorira presenetljivo veliko žensk.

Pred spanjem vedno slecite modrček

Naj vas še tako mika, da bi ga obdržali na telesu, raje ga slecite. Modrčki, zlasti tesni, ovirajo pretok krvi in negativno vplivajo tako na lepoto, kot tudi na zdravje.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

12 stvari, ki jih sanjski moški ne počnejo

ne spreglejte