Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Zvijače za svežino v avtomobilu

S kopalno soljo, dišečimi svečami in limonovim sokom bo vožnja tudi v toplem vremenu prijetna.

3.5.2015 ob 10:00

shutterstock_191261402.jpg

Temperature se vedno bolj dvigajo in kmalu sedenje v avtomobilu ne bo več znosno. Ohraniti svež in prijeten vonj jeklenega konjička v vročini ni najlažja naloga, zato razkrivamo nekaj zvijač, s katerimi bo tudi v tem letnem času vaše osebno prevozno sredstvo polno svežine.

Uporabite kopalno sol

Nekaj bombažnih vrečic ali okroglo cedilce, ki sicer služi za pripravo čaja, napolnite z dišečo kopalno soljo. Postavite jih v predal avtomobila, kjer hranite zgoščenke z glasbo, sončna očala ter dokumente. Kadar ga boste odprli, bo iz njega zavel svež vonj in se razširil po avtomobilu.

Dišeča sveča malce drugače

Vonj iz doma prenesite tudi v avto: priljubljeno dišečo svečo naribajte, ji dodajte nekaj lističev sivke in nageljčkov ter mešanico nasujte v stekleni lonček s pokrovom. Postavite ga v predalček za pijače, še prej pa v pokrov zvrtajte nekaj luknjic, skozi katere so bo domača aroma razlivala tudi po avtomobilu.

Začimbe proti neprijetnim vonjem

Vejice bazilike in rožmarina zavijte v časopisni papir ter jih položite na zadnje sedeže in v prtljažnik. Medtem ko se bodo rastline sušile, bodo sproščale prijeten ter pomirjujoč vonj.

Limona in eterična olja za daljšo svežino

Iz limone iztisnite sok in ga prelijte v stekleničko. Dodajte nekaj kapljic priljubljenega eteričnega olja, dobro pretresite in tekočino pokapljajte po preprogah v avtu. Stekleničko shranite in postopek vedno, ko bo vonj izginil, ponovite. Tako bo vaš avtomobil vedno dišal po svežem.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

»Leto dni sem seksala vsak dan in zgodilo se je tole« (resnična izpoved)

Vedno izberete gospoda napačnega? PRAVEGA boste našli takole!

Zakaj je seks danes slabši, kot je bil nekoč

ne spreglejte