Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vroča čokolada z jesenskimi začimbami

Priljubljen napitek oplemenitite z začimbami, ki razvajajo okus in počutje.

12.11.2015 ob 2:00

shutterstock_116159035.jpg

Vroča čokolada prija vedno. Le kdo se včasih z njo rad ne pocrklja. Zlasti v hladnih večerih, pa ne zgolj zaradi prijetnega okusa, pač pa tudi zato, ker pogreje celo telo. Prav ta učinek bo še bolj izrazit, če jo boste oplemenitili s pravimi jesenskimi začimbami.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Kaj potrebujete:

  • 125 mililitrov mleka,
  • pol decilitra sladke smetane,
  • dve žlici sladkorja v prahu,
  • malo cimeta v prahu,
  • ščepec muškatnega oreščka,
  • ščepec mletih feferonov,
  • 400 gramov temne čokolade za kuhanje,
  • čokoladni prah za puding - po potrebi.

Vročo čokolado si lahko oplemenitite še s sladkimi penicami.

Priprava:

  1. Mleko in sladko smetano zavrite in dodajte sladkor, začimbe ter na koščke nalomljeno čokolado.
  2. Z metlico za stepanje mešajte, da se ta raztopi.
  3. Če je mešanica preredka, v lončku zmešajte žlico prahu za čokoladni puding z dvema žlicama mleka in ga dodajte kuhani čokoladi.
  4. Kuhajte še dve minuti, nato pa vročo čokolado prelijte v vroče skodelice in posujte še z malce cimeta.
  5. Po želji lahko okrasite s stepeno smetano.

Vse, kar še sledi, je popolni užitek v bogastvu okusov in učinkov tako pripravljene vroče čokolade na telo.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Lasersko sem si pomladila vagino in takšen je rezultat (izpoved mame petih otrok)

Te besede si želijo slišati vse ženske

Jasni znaki, da ima ljubico

ne spreglejte