Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vedno več ljudi svoje otroke imenuje po likih iz Igre prestolov

V Nemčiji so za novorojence vse bolj priljubljena imena iz televizijske serije Igra prestolov (Game of Thrones), ki je prav ta teden predstavila težko pričakovano novo in tudi zadnjo sezono.

18.4.2019 ob 4:26

got_game_of_thones_igra_prestolov_jon_snow1.jpg

V Nemčiji so opazili porast imen, ki jih sicer poznamo iz neverjetno priljubljene serije Igra prestolov, ki temelji na knjigah ameriškega pisatelja Georga R. R. Martina. V ponedeljek smo sicer dočakali prvo epizodo zadnje sezone rekordersko uspešne serije, ki je po svetu povzročila pravo evforijo. Sklepna sezona bo dolga šest epizod in se bo končala v maju.

Kako bo ime sinu? Jon! In hčeri? Arya!

Kot ugotavlja ljubiteljski raziskovalec Knud Bielefeld, je pri novopečenih starših v Nemčiji še posebej priljubljen lik Jon Snow. Glede na njegove podatke se Jon kot prvo ali drugo ime od leta 2006 pojavi 365-krat.

got_game_of_thones_igra_prestolov_jon_snow5.jpg

Po neustrašni Jonovi sestrični Aryi Stark pa so v tem času v Nemčiji poimenovali 250 deklic. Brandon se pojavi 185-krat, skrajšana različica Bran, kot ga običajno kličejo v seriji, pa 20-krat. Ime Sansa so nadeli 31 hčeram, na ime Dany jih sliši 25, daljšo različico imena mame zmajev Daenerys pa nosi 6 deklic. Prav toliko fantkov so poimenovali po pritlikavem Lannisterju Tyrionu. Čeprav ni ime, ampak zgolj naziv belolase Daenerys Targaryen, je kar 16 deklicam ime Khaleesi.

got_game_of_thones_igra_prestolov_jon_snow3.jpg

Nekatera neobičajna imena v seriji so izmišljena, tako da jih je možno neposredno povezati s serijo, pojasnjuje Bielefeld. Po drugi strani številna imena v Igri prestolov spominjajo na uveljavljena nemška ali angleška imena, tako da ne zvenijo preveč eksotično.

got_game_of_thones_igra_prestolov_jon_snow2.jpg

Nemški raziskovalec se pri svoji analizi opira na 610 različnih virov v 480 mestih v državi - večinoma na porodnišnice, pa tudi na matične urade. Po njegovih navedbah je v vzorec zajeta približno četrtina vseh rojenih otrok v Nemčiji.

Avtor: F. M.
Foto: IMDb

PREBERITE ŠE: Igra prestolov: Zlobna aplikacija, ki vašim (ne)prijateljem izda, kaj se je zgodilo v novi epizodi

Priporočamo tudi: Serija, ki nas je noro navdušila: The Marvelous Mrs. Maisel ALIKraljica Netflixove serije The Crown plačana manj od moškega soigralca


oddajte komentar

preberite tudi

Dobrega poljubljanja se lahko naučimo (to je najboljša tehnika)

»Dragi bivši, hvala!« Pismo ženske, ki se je rešila destruktivne zveze

Izpoved ljubice: »Spim s poročenimi in jim tako rešujem zakon, ta mesec prihajam v Dubrovnik«

ne spreglejte