Sobotni zajtrk: Jajca v sladkem krompirju

Zajtrk, ki po okusu in po imenu sovpada z dnevi pred nami.

29.10.2016 ob 6:10

zajtrk.jpg

Za začetek tako imenovanih krompirjevih počitnic si gre privoščiti zajtrk v stilu. Prav zato vam v rubriki Sobotni zajtrki predstavljamo zanimiv recept za jajca v sladkem krompirju. Zagotovo vam bo še kako teknil.

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.

Sestavine za eno do dve osebi:

  • En večji sladek krompir;
  • žlica olivnega olja;
  • dve rezini šunke;
  • dva jajca;
  • malce tabaska ali druge pekoče omake po želji;
  • štirje češnjevi paradižniki;
  • sveže sesekljan peteršilj;
  • sol in poper po okusu.

Priprava:

  • Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
  • Temeljito umijte in osušite krompir.
  • Položite ga na pekač in ga v pečici pecite 15 do 20 minut, odvisno od velikosti gomolja.
  • Medtem pripravite šunko: popecite jo na olju do željene barve in teksture.
  • Krompir odstranite iz pečice, prerežite ga na dve enaki polovici in v obe izdolbite luknjo, v katero boste razbili jajce.
  • Polovici gomolja premažite z oljem in posolite.
  • V vsako vdolbino razbijte po eno jajce, pokrijte ga s paradižnikom in vse skupaj v pečici pecite 20 do 25 minut.
  • Preden postrežete, tako pripravljena zalogaja pokapljajte s pekočo omako in posujte s peteršiljem ter s koščki narezane popečene šunke.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)