Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Skrivnosti najbolj samozavestnih žensk

Lažje je, kot si mislite.

25.9.2016 ob 5:15

ples.jpg

Vedno, ko se v bližini pojavi najsamozavestnejša ženska, je kot bi bili v filmskem prizoru. Saj veste, giblje se počasi, a graciozno, lasje ji popolno padajo po hrbtu in zdi se, da so vse oči uprte vanjo. Res je videti, da je takšna po naravi, v resnici pa je potrebne malce vaje in poznavanje petih skrivnosti, ki zanjo to niso.

Več koristnih nasvetov najdete na Facebooku

Vedno je pozitivna

Recimo, da je njen kozarec vedno do polovice poln. Pozitiven odnos do življenja je prvi korak do samozavesti in ona to dobro ve, ter tudi upošteva. Sledite njenemu zgledu in naslednjič, ko vam življenje ponudi limone, iz njih naredite limonado ter ne jadikujte nad kislim okusom.

Zna pohvaliti druge

Ve, da pohvala ne le razveseli druge, pač pa tudi tistemu, ki jo izrazi, polepša dan. S tem pa hkrati dokazuje, da je dovolj prepričana v svoje sposobnosti, da je ni strah ceniti vrlin tistih, ki jo obkrožajo in se ob njih ne počuti ogroženo. Saj veste tudi sami, da negotovi vase nikoli ne pohvalijo drugih.

Upa si vse

Preizkušanje novosti je lahko dokaj zastrašujoče, a ko se vendarle podate v nove dogodivščine si morate priznati, da se prav zaradi njih počutite bolje in ste obogateni z novimi izkušnjami. Lahko gre za velik podvig, kot samostojno potovanje z nahrbtnikom ali obisk kina brez družbe. Kokice za eno osebo, prosim!

Ne primerja se z drugimi

Ker njena samozavest izvira iz notranjosti, se ne primerja z drugimi, saj se zaveda svoje lastne vrednosti. Zato se tudi vi naučite sprejemati svoje napake, ceniti mnoge kvalitete in pohvaliti druge, ki so morda celo boljši od vas. Na nekaterih področjih. Na vseh zagotovo ne.

Ne boji se vprašati za pomoč

Čeprav se zdi, da vse razume in zna, v resnici ni tako. Tega ne zmore nihče, njej je to povsem jasno, pozna svoje meje in je ni strah prositi za nasvet ali pomoč, kadar ju potrebuje. Ve, da bo s tem le oplemenitila svoje sposobnosti in znanja, ki ji bodo še kako prišla prav.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Nevarna, a še vedno zelo priljubljena metoda kontracepcije

Partner si dopisuje z drugo. Je to prevara?

6 dejanj, s katerimi zaljubljene ženske prestrašijo moške

ne spreglejte