Recept: Odlična jagodna rulada, pripravljena v 30 minutah

Iz jagod, ki zorijo na vrtovih in v gozdovih, specite preprosto, lahko, a okusno in sočno rulado.

10.6.2018 ob 5:20

rolada_jagode_recept_micna.jpg

Na obronkih jas in na gredicah vrtov zorijo slastne rdeče jagode. Zobati te plodove je res pravo veselje, odlični pa so tudi v takšnih in drugačnih slaščicah. Ena od njih je jagodna rulada, ob sladkanju s katero si boste zagotovo polizali vse prste in si hitro odrezali še en košček.

Sestavine za testo:

  • štiri jajca,
  • štiri velike žlice moke,
  • štiri žlice sladkorja.

Nadev:

  • trije decilitri smetane za stepanje,
  • 40 dekagramov jagod.

Priprava:

  • Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
  • Jajca ločite na beljake in rumenjake.
  • Rumenjakom dodajte sladkor in jih stepite v penasto zmes.
  • V drugi posodi stepite sneg iz beljakov.
  • Rumenjakom izmenično dodajajte po žlico moke in žlico stepenih beljakov.
  • Vsako žlico moke in beljakov počasi ter previdno vmešajte z metlico, ne z mešalnikom.
  • Plitek pekač obložite s peki papirjem in čezenj vljite testo.
  • Poravnajte ga z žlico ali lopatico in v pečici pecite največ deset minut.
  • Takoj, ko biskvit vzamete iz pečice, nanj položite čisto kuhinjsko krpo in ga počasi zvijte.
  • Počakajte, da se nekoliko ohladi.
  • V tem času stepite smetano in ji dodajte narezane jagode.
  • Razvijte rulado, jo premažite s kremo in ponovno zvijte ter ohladite v hladilniku.
  • Pripravljeno slaščico lahko po želji posujete s sladkorjem v prahu ali okrasite s smetano.

Avtorica: M. FL., recept s portala Zadovoljna.hr
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)