NAREDI SAMA: Iz cvetače pripravite riž!

Cvetačo lahko pripravimo na različne načine. Ste že kdaj poskusili iz cvetačne narediti riž? Tako je okusen, da tega ne smete zamuditi!

21.11.2015 ob 9:15

cvetaca1.jpg

Zakaj se je Mična danes odločila pripraviti cvetačo? Ker:

1. Odlično vpliva na prebavo in presnovo
Cvetača vsebuje malo kalorij, veliko mineralov in je bogat vir vitaminov, zlasti vitamina K, ki je pomemben pri strjevanju krvi. In ker vsebuje lahko prebavljive beljakovine, je izredno primerna tudi kot prehrana za želodčne in črevesne bolnike. Med drugim ima cvetača tudi druge dobrodejne lastnosti za naše zdravje:

  • Odvaja vodo,
  • pomaga pri težavah ledvic in mehurja,
  • pospešuje nastajanje krvi,
  • krepi imunski sistem,
  • preprečuje okužbe,
  • znižuje krvni tlak,
  • zmanjšuje tveganje za nastanek raka.
shutterstock_164773403.jpg

2. Na kaj morate biti pozorni pri nakupu in pripravi:
Pri nakupu cvetače morate biti pozorni na njen vonj, glava mora biti na pogled lepa in čvrsta. Če ima rjave madeže, če se cvetki ne držijo korena ali če so listi ohlapni, je ne kupite. V hladilniku je ne smete hraniti več kot tri ali štiri dni, saj hitro ovene ter dobi neprijeten vonj in okus.

Cvetačo lahko jemo surovo ali kuhano. Kako iz nje Mična pripravi  "RIŽ"  si poglejte v prispevku:

Avtorica: Petra Furlan

Foto in video: P. F., Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)