Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Najslastnejše prihaja iz skodelic

Recepti bodo spremenili vaše življenje.

6.2.2018 ob 5:55

skodelica_micna.jpg

Morda niste vedeli, da je v skodelicah mogoče pripravite številne dobrote, ki so primerne za različne priložnosti. V angleško govorečih deželah za jedi, ki v mikrovalovki nastanejo kar v keramičnih skodelicah, obstaja celo izraz: muggin (iz besede mug-skodelica).

Posebnega poimenovanja zanje pri nas nimamo, kar pa ne pomeni, da jih ni pametno podrobno spoznati. Nasprotno. Poglejte preproste recepte za jedi, s katerimi se lahko razvajate iz posodic, v katerih ste jih pripravili. Tako je, iz skodelic.

Recepte smo našli na strani I Quit Sugar, ki jo ustvarja Sarah Wilson. Ja, to je Sarah, ki je Slovenijo že obiskala in bila nad njo navdušena. Kaj pravi o naši prehrani, si lahko preberete tukaj

Jajčna skodelica

Začnimo z nečim slanim. Jajčna skodelica predstavlja odlično idejo za zajtrk. Ne samo, da je na mizi kot bi mignili, njena vsebina je ob tem hranljiva in okusna, ter vas zagotovo ne bo razočarala.

Sestavine:

  • 80 gramov špinačnih listkov;
  • žlica zamrznjenega graha (pred uporabo ga odtajajte);
  • žlica narezanega brokolija;
  • žlica naribanega izbranega sira;
  • dve jajci;
  • sol in poper po okusu.

Priprava:

  • Na dno keramične skodelice, ki jo lahko segrevate v mikrovalovki, natresite zelenjavo in sir.
  • Dodajte jajci, začimbe ter vse skupaj narahlo premešajte.
  • V mikrovalovki pri najvišji temperaturi segrevajte dve minuti in zajtrk bo pripravljen.

Skodelica s čokoladno-lešnikovo kremo

Odlična jed, ki vas bo očarala z bogatim čokoladno-lešnikovim okusom. Uporabite namaz brez sladkorja ter pogostite sebe ali svoje goste.

Sestavine:

  • Žlica čokoladnega namaza brez sladkorja;
  • eno jajce;
  • 80 gramov mletih mandljev;
  • žlica na lističe narezanih mandljev;
  • grški jogurt.

Priprava:

  • V primerni skodelici zmešajte čokoladni namaz in jajce, dodajte mandlje ter vse skupaj spremenite v enakomerno zmes.
  • Dve minuti jo segrevajte v mikrovalovki in pred serviranjem posujte z listki mandljev ter prelijte z grškim jogurtom.
  • Zmes bo me pripravo narasla, zato uporabite dovolj veliko skodelico.

Recept za namaz brez sladkorja:

  • 240 gramov lešnikov;
  • 120 mililitrov kokosovega mleka;
  • žlica riževega sirupa;
  • žlica kokosovega olja;
  • 60 gramov surovega kakava v prahu;
  • žlica vanilje v prahu.

Priprava:

  • Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija
  • Na pekač stresite lešnike in jih v pečici segrevajte osem do deset minut. Vročim odstranite ovoj ter jih zmeljite v sesekljalniku.
  • Dodajte ostale sestavine in mešajte, dokler ne dobite enakomerne zmesi.
  • Če bi radi redkejšo teksturo, dodajte še malo mleka.
  • Tako pripravljen namaz lahko v hladilniku hranite tudi več tednov.

Bananin kruh iz skodelice

Še ena ideja za odličen in preprost obrok. Z njim lahko začnete dan ali si ga pripravite za malico. Če boste to storili v pisarni, vam bodo zavidali vsi sodelavci.

Sestavine:

  • Pol zmečkane banane;
  • 60 mililitrov mandljevega mleka;
  • 60 gramov mandljeve moke ali moke brez glutena;
  • žlička mletega cimeta;
  • četrt žličke pecilnega praška;
  • žlica mletih orehov;
  • 60 mililitrov jogurta.

Priprava:

  • V skodelici zmečkajte banano, dodajte mandljevo mleko in premešajte.
  • Dodajte moko, cimet, pecilni prašek in rahlo zmešajte.
  • V mikrovalovki segrevajte približno dve minuti, pečeno posujte z orehi ter prelijte z jogurtom.
  • Mešanica bo med pripravo narasla, zato izberite skodelico primerne velikosti.
  • Če mandljeve moke nimate pri roki, lahko namesto nje uporabite res drobno mlete mandlje.

A post shared by I Quit Sugar (@iquitsugar) on

Jagodna sirova torta iz skodelice

Ta sadna kombinacija združuje jagode in pistacije. Če vam diši nekaj sladkega brez čokolade, je več kot odlična izbira. Tako, kot velja za vse ostale prej nanizane dobrote, tudi v tej ni sladkorja, kar je nedvomno dodaten plus.

Sestavine:

  • 60 gramov mandljeve moke ali moke brez glutena;
  • dve žlici kokosove moke;
  • četrt žličke pecilnega praška;
  • žlica pistaciji, narezanih na rezine;
  • dve do tri jagode;
  • 60 mililitrov mleka po izbiri (lahko mandljevo, kokosovo ali običajno kravje);
  • žlica rikote.

Priprava:

  • V skodelico najprej stresite moko, pecilni prašek, kokosovo moko in pistacije.
  • Premešajte in dodajte še narezane jagode ter rikoto.
  • Še enkrat zmešajte vse sestavine, napolnjeno skodelico dve minuti segrevajte pri najvišji temperaturi.
  • Preden postrežete, okrasite s še malo rikote in posujte z nekaj narezanimi pistacijami.
  • Tudi vsebina te skodelice med pripravo naraste, zato naj bo tista, v kateri bo nastala, primerne velikosti.
mug_slascica_micna.jpg

Avtorica: M. FL.
Foto: Unsplash, Instagram


oddajte komentar

preberite tudi

Štiri dejstva o ženskem orgazmu, ki si jih večina razlaga narobe

Kako v ljubezni ne izgubiti sebe

9 tipov moških, ki se jim pri spletnih zmenkih nujno izogibajte

ne spreglejte

Psi nas varujejo pred negativno energijo, mačke so kot reiki zdravilci

Roisin Murphy: Pevka sem postala preko igre in eksperimentiranja #video

Pet slovenskih podcastov, ki so vredni poslušanja

Pet knjig za preostanek poletja

Nikoli ne zamudite vaših najljubših vsebin! Prijavite se na mične e-novice!