Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Kava razvaja tudi stopala

Spodbuja pretok krvi, zato prežene zatečenost nog in bolečine, ki so posledica dolgotrajnega stanja ali nošenja visokih pet.

23.10.2015 ob 12:00

shutterstock_177257669.jpg

Kava je lahko veliko več kot zgolj napitek, ki vas zjutraj prebudi in spravi v pogon. Z njo lahko razvajate tudi svoje telo. Zlasti tisti del, na katerega žal največkrat pozabimo: stopala.


Že slediš Mični na Facebooku?

Če veliko časa preživite v stoje ali radi nosite pete, vas noge morda večkrat bolijo, gležnji pa zatekjo, si privoščite kofeinsko kopel. Ta bo spodbudila pretok krvi v stopalih ter pregnala bolečino in zatečenost nog.

shutterstock_252911398.jpg

Zjutraj takole

Kadar imate že zjutraj čas za krajše razvajanje, si skuhajte tri skodelice kave. Eno nalijte v skodelico, drugi dve v lavor, kamor ste pred tem nalili toplo vodo. Usedite se na stol, vzemite v roke skodelico kave, stopala pa potopite v lavor in za petnajst minut uživajte v vonju ter vseh učinkih.

Stopala splaknite pod čisto vodo, jih osušite in negujte s kremo.

Zvečer malce drugače

Če si takšno nego privoščite zvečer, skuhajte dve skodelici kave in skodelico čaja. Noge prav tako 15 minut namakajte v kavni kopeli, ob tem pa srebajte čaj, ki vam ne bo kratil spanca. Noge po negi umijte, osušite, na debelo namažite s kremo in čeznjo poveznite bombažne nogavice. V njih preživite noč. Vaša stopala bodo zjutraj spočita, negovana in lepa.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

»Leto dni sem seksala vsak dan in zgodilo se je tole« (resnična izpoved)

Vedno izberete gospoda napačnega? PRAVEGA boste našli takole!

Zakaj je seks danes slabši, kot je bil nekoč

ne spreglejte