Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Balkon za kvaliteten oddih

Lepo urejen balkon je lahko oaza sredi mestnega vrveža.

22.3.2015 ob 10:30

balkon_shutterstock_219971122.jpg

Uživanje na soncu se začenja. Če imate prostrano teraso, jo zagotovo znate izkoristiti, a tudi manjši balkoni lahko ponujajo prijetno spomladansko uživanje. Kjer koli si lahko naredite oazo, kamor boste pobegnili po napornem službenem dnevu ali pa konec tedna z jutranjo kavo začeli prosti dan. Številnim stanovalcem v bloku balkon pomeni kraj za sprostitev. Uredite si ga tako, da bo še prijetnejši.

Z začimbami, ki jih najraje uporabljate pri kuhanju, si lahko na njem ustvarite manjši vrt, prav tako lahko gojite paradižnike in jagode ali ga izkoristite le za dekorativno cvetje. Odmerite si prostor za rastline ter za sprostitev. Oba si uredite s kakovostnimi kosi, ki bodo ohranili prvotno stanje ne glede na zunanje razmere.

02_balkon_drugi.jpg

Seveda velja tako pri urejanju balkona kot stanovanja upoštevati življenjski slog. Če veliko časa preživite v službi, potujete in ste redko doma, je bolje, da nanj ne postavite niti enega lončka z rastlinami. Če uživate v mirnih jutrih ob dobri kavi, si omislite udoben stol, v katerem boste lahko začeli dan, kot ste si vedno želeli. Družabni ljudje pa si bodo na balkonu zagotovo postavili več stolov in prostor izkoristili za druženje s prijatelji. S premišljenim izborom pohištva se vse da.

02_balkon_petibalkon.jpg

Ni prostor za kramo

Balkon naj nikar ne postane skladišče. To se še posebno pogosto zgodi v majhnih stanovanjih, a kvadratni metri naj ne bodo izgovor. Če stvari tako malo uporabljate, da jih odlagate na balkon, potem jih verjetno sploh ne potrebujete. Znebite se krame in očistite edini prostor v stanovanju, ki omogoča stik z naravo.

Avtorica: Daša Mavrič

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Kaj se zgodi s penisom, če ga moški ne uporablja

Izkušeni poklicni spremljevalec iskreno o tem, kaj vse od njega pričakujejo ženske

Naj bom v očeh drugih še takšna packa, poskrbela bom zase (iskrena izpoved)

ne spreglejte