Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

Vaša svetovalka za modo,
lepoto in življenjski slog

5 aktivnosti za otroke pred koncem počitnic

Kaj vse ste s svojimi načrtovali v letošnjih poletnih počitnicah? Čas je, da naredite še zadnje kljukice.

15.8.2020 ob 5:50 | Avtor: Š. R.

5 aktivnosti za otroke pred koncem počitnic

Ko bi mignil, bo počitnic konec, naši najmlajši pa bodo spet zakorakali v šolo in vrtec. Ste obkljukali že vse, kar ste jim obljubili, da boste počeli med počitnicami? Da jim čim bolj popestrite še zadnji teden počitnic, vam podajamo nekaj predlogov za aktivnosti.

Sikaluzoo

Seveda, nekateri so redni obiskovalci ljubljanskega živalskega vrta, a drugi ga obiščejo bolj poredko in vsakič je lahko zanje novo doživetje. Vsak dan otroke tam pričakajo različne dogodivščine iz živalskega sveta, te dni so denimo obeležili svetovni dan slonov.

Če pa bi želite spremembe in obisk živalskega vrta združite še z izletom (in kopanjem), pa se lahko podate v Radence, nedaleč od zdravilišča se sredi gozda v kraju Boračeva nahaja Sikaluzoo. Tudi tam lahko otroci spoznajo veliko različnih živali in rastlin ter se udeležijo njihovih aktivnosti na posestvu ob Muri.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Živalski vrt Sikaluzoo (@sikaluzoo) on

Aquapark Dooplek

Obisk bazenov in naravnih kopališč je bil gotovo prav tako že redno na počitniškem seznamu,kaj pa pravo vodno doživetje, z dih jemajočimi tobogani, skakalnicami in drugimi atrakcijami za otroke? V svoje vodne parke vabijo Čatež, Aqualuna, Zreče, Moravske toplice, Žusterna … Mnogi priporočajo tudi skok čez mejo: v Terme Tuhelj ali Istralandio.

Med naravnimi kopališči pa je zanimiv obisk tudi Aquaparka Dooplek. V Krajinskem parku Drava so v sklopu Wake parka Dooplek zgradili še park za najmlajše, ti imajo na voljo 5 metrov visok tobogan, trampolin s premerom 7 metrov, hrček kletko in druge napihljive ovire na vodi, prav tako tudi zabavo in aktivnosti na obrežju.

Ranč Mrcina

Jezdenje konj je prav tako pogosta želja otrok, ko splezajo na hrbet teh mogočnih živali, kar zasijejo od ponosa. Možnosti za to je precej, starši pa bolj kot na večje konjeniške klube prisegajo na manjše kmetije in posestva, ki ponujajo druženje s konji. Za manjše otroke so odlična izbira poniji – denimo Mini ranč Šempeter ali pa, prav tako nekoliko nižji, islandski konji.

Te lahko jezdite na Ranču Mrcina, v vasi Sutor in združite to aktivnost z obiskom Bohinja. Ježa je primerna za otroke vseh starosti, ki se lahko najpprej podajo v manežo, nato pa tudi po terenu po bohinjski dolini. Na ranču prirejajo še tudi kup drugih aktivnosti za otroke, razne delavnice in tabore.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ranc Mrcina (@ranc_mrcina) on

Expano

Ob številnih adrenalinskih imamo v Sloveniji na izbiro tudi vse več doživljajskih parkov za otroke. Nekaj posebnega Expano, tik ob Soboškem jezeru v Murski Soboti. Aktiven in zanimiv dan lahko tam preživi cela družina, tudi za najmlajše je dobro poskrbljeno. Otroci bodo v parku izvedeli marsikaj poučnega, se razigrali na velikem športnem parku, ki je največji motorik park v Sloveniji. Ponujajo tudi interaktivno razstavo o življenju ob Muri, aktivnosti ob Soboškem jezeru.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EXPANO (@expano_park) on

Woop

Pa še nekaj za kakšen deževen dan. Če še niso, naj vaši otroci preizkusijo neskončno vrsto trampolino v Woop parku v Ljubljani. Na kar 3500 kvadratnih metrih in več kot 100 trampolinih jih čaka obilo zabave in dogodivščin, zabava se lahko cela družina in skače do onemoglosti. Tudi za varnost je dobro poskrbljeno, otroci od 3 do 5 let lahko skačejo le v spremstvu staršev. Pametno je tudi rezervirati svoj termin. Med poletnimi počitnicami se v parku odvijajo tudi posebni animirani programi. Če skakanje še ni dovolj utrudilo otrok, se lahko poskusijo še v kartingu, ki spada v sklop parka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WOOP! Trampolin park Ljubljana (@woopljubljana) on


oddajte komentar

preberite tudi

Vrste seksa, ki jih preprosto morate doživeti

Odgovori na šest najbolj neprijetnih seksi dilem: Priznati ali zamolčati afero, spolno bolezen …

Zakaj se včasih spremeni velikost vagine in kako to vpliva na seks

ne spreglejte