Okus poletja: Breskova marmelada z viskijem

Kombinacija, ki bo popestrila vašo ozimnico.

28.7.2017 ob 5:10

marmelada.jpg

Škoda bi bilo, da bi v okusu breskev uživali samo poleti. Ker je njihov čas res kratek, ga podaljšate tako, da nekaj teh sadežev spremenite v okusno marmelado. Dodajte ji viski. Ne bo vam žal.

Več koristnih nasvetov najdete na Facebooku. 

Sestavine:

  • Kilogram breskev;
  • dve žlički cimeta;
  • skodelica in pol vode (približno 350 mililitrov);
  • 250 gramov sladkorja;
  • pol skodelice (120 mililitrov) viskija.

Priprava:

  • V posodi segrejte narezane breskve, cimet, vodo in viski.
  • Vsebino zavrite in jo na zmernem ognju kuhajte približno 15 minut.
  • Večkrat pomešajte.
  • Odstavite z ognja in počakajte deset minut, da se mešanica nekoliko ohladi.
  • Kuhane breskve z dodatki zmeljite v mešalniku.
  • Čas mešanja prilagodite željeni teksturi marmelade: v kolikor bi radi povsem homogeno, mešajte dlje, če ste ljubiteljica koščkov sadja, naj mešalnik deluje krajši čas.
  • Marmelado preljite v posodo in jo še enkrat zavrite, z njo napolnite čiste steklene kozarce, jih dobro zaprite, počakajte, da se vsebina pohladi in jih zložite v shrambo.
  • Odprto marmelado obvezno shranjujte v hladilniku.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)