To je hrana, na katero prisega Meghan Markle

Meghan Markle prisega na zdrav življenjski slog, dobro pa se zaveda tudi, da si je včasih treba privoščiti kakšno pregreho.

16.7.2018 ob 10:11

meghan_markle.jpg

Preden je Meghan Markle postala članica kraljeve družine, je pisala blog o jedeh, ki so jo najbolj očarale. Tega je po zaroki s princem Harryjem zaprla, kar pa ne pomeni, da je pozabila na kulinarične užitke. S čim se rada razvaja, je zaupala publikaciji Delish.

Obožuje vina

"Ocvrt krompirček in dobro vino. To sta moji šibki točki," je pojasnila za omenjeno revijo. "Vedno, ko sem na kosilu s prijatelji upam, da bo kdo naročil ocvrt krompirček in ga bom deležna tudi jaz," je povedala in dodala, da okusno rdeče (vino), prija vsak dan. Najraje ima Tignanello, ceni argentinski Malbecs, v družbi prijateljic pa najraje srkne nežni Rose.

Dan začne z vročo vodo z limoninim sokom

Navada, ki ji je ostala še iz časa snemanja Nepremagljivega dvojca, ko je bila primorana vstajati res zgodaj zjutraj in poskrbeti, da ji ob napornem snemanju ne bi zmanjkalo energije.

Tedaj je bil njen jedilnik videti takole: najprej kozarec vroče vode z limono, temu je sledil zajtrk z ovsenimi kosmiči, banano ter agavinim sirupom. Za kosilo si je privoščila solato z beljakovinami, pa naj si bo z jajci, mesom, stročnicami ali sirom, za popoldansko malico je praviloma izbrala jabolko in mandljevo maslo, večerja pa je bila največkrat sestavljena iz testenin z veliko parmezana in z obveznim kozarčkom vina. "Nepogrešljivi so bili tudi zeleni smutiji. Te, tako kot vodo z limono, še vedno vključujem v svojo dnevno rutino," je povedala nekdanja igralka.

Zeleno v kozarcu

Kot rečeno, je velika privrženka zelenih smutijev. Vendar ne zato, ker bi sledila modnim trendom, temveč predvsem, ker ji zagotavljajo zvrhano mero energije in z njimi nadomešča pozno popoldansko kavo (odkar je članica kraljeve družine, najbrž pravi čaj).

Upa si pokukati izza meja poznanega

Jed, ki jo je povsem prevzela, je Meghan okusila v majhni, na videz neugledni restavraciji v okolici Bangkoka. Tam je odkrila pravi tajski pad thai. "Seveda sem v tajskih restavracijah že naročila to jed, a s tisto, ki sem jo okušala tam, se ni mogla primerjati nobena od njih. Mislila sem si: za vraga, kaj sem jedla do sedaj?" 

Včasih pozabi na kalorije in holesterol

Med snemanjem Nepremagljivega dvojca je v Torontu spoznala poutine. Gre za tradicionalno kanadsko jed, kalorično bombo, ki bi jo na kratko lahko opisali kot ocvrt krompir, potresen s svežim sirom in prelit z omako. Ta ji je bila od vsega začetka tako všeč, da je postala prava mojstrica njene priprave: "Skrivnost je v siru, ki mora biti lepo raztopljen in hrustljav. Mocarela nedvomno ni primerna izbira."

Speči zna dober zrezek

Preden ga popeče, ga natre s sokom limone. "Nihče ne okuša limone, prav ta pa je tista, ki mesu zagotavlja sočnost in mehkobo," je povedala.

Poskusila je bobrov rep. In bil ji je všeč

Kot že rečeno, Meghan rada širi kulinarična obzorja. Ko je ekipa zaključila peto sezono snemanja Nepremagljivega dvojca, je en od soigralcev navdušeno naznanil, da bodo uspeh proslavili z bobrovim repom.

"Nisem bila prepričana, da slišim prav. A vseeno sem ga poskusila. Še posebej, ko sem videla, da v bistvu ne gre za rep te živali, temveč za sladico v njegovi obliki: nekakšna rolada, prekrita s karamelo, čokolado in penicami. Očitno gre za kanadsko tradicijo. Pregrešno sladko in zelo okusno."

Pripravi odlično bučno omako za testenine

Prijatelj ji je zaupal skrivnost, da je vse v počasnem kuhanju. "Omako pripravljam več ur, tako da se meso bučke povsem spusti in postane kremasto. Zdi se, da je v njej ogromno olja ali masla, v resnici pa so samo bučka, malo vode in jušne osnove," je zaupala Meghan.

Brezglutenska hrana je spremenila njeno življenje

Čeprav se zaveda, da je slišati nekoliko klišejsko, Meghan priznava, da je na svoji koži opazila veliko razliko potem, ko se je odločila nekoliko zmanjšati količino živil, ki vključujejo gluten. "V resnici ta ne koristi moji polti. Res je, da se na potovanjih nikoli ne odrečem dobrim testeninam, a v vsakodnevnem jedilniku se tej beljakovini skušam čim bolj izogibati. Ni težko in ni mi žal."

Raje ima mandljevo, kot kikirikijevo maslo

Mandlji in mandljevo maslo so njeni favoriti. "Vsak, ki kaj da na svoje zdravje ve, da so oreščki zdrav prigrizek. Rastlinska masla so prav tako dobro znana po vsebnosti zdravih maščob in beljakovin. Sama najraje izberem mandljevo. Konec koncev so mandlji odlični tudi za lepo kožo."

Avtorica: M. FL.
Foto: Reurters


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)