Sobotni zajtrk: Palačinke z bananami in jagodami

Jutranji posladek za počitniške dni.

29.4.2017 ob 5:05

zajtrk.jpg

Medpraznično soboto začnite s sladko senzacijo. Popolne kulinarične užitke zagotavlja kombinacija tankih palačink, nadevanih s kremastim nadevom in obloženih s sladkim sadjem. Zajtrk boste pripravili kot bi mignili, prav tako hitro pa bodo palačinke z jagodami in bananami izginile s krožnikov.

Več idej za dober začetek dneva boste našli na Facebooku.

Sestavine za približno 18 palačink:

  • 240 gramov moke;
  • žlica sladkorja;
  • pol žličke cimeta;
  • 300 mililitrov mleka;
  • dve jajci;
  • ena do dve žlici masla.

Nadev:

  • 240 gramov kremastega sira, denimo maskarponeja;
  • 240 mililitrov smetane za stepanje;
  • 120 gramov sladkorja.

Obloga:

  • 400 gramov narezanih svežih jagod;
  • dve srednje veliki trši banani, narezani na tanke kolute;
  • 60 gramov sladkorja (lahko ga izpustite).

Priprava:

  • V posodi zmešajte moko, sladkor, cimet, mleko in jajca.
  • Maso za palačinke pokrijte in jo v hladilniku pustite eno uro.
  • Iz nje v večji ponvi na maslu specite 18 palačink.
  • Za nadev v homogeno kremo zmešajte stepeno smetano, sir in sladkor.
  • Vsako palačinko premažite s približno dvema žlicama nadeva.
  • Palačinke zvijte v rolice ali zložite v trikotnik in po dve položite na krožnike.
  • Banane, jagode in sladkor rahlo zmešajte v posodi in z mešanico obložite palačinke na krožnikih.

Avtorica: M. FL.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)