Sobotni zajtrk: Omleta s šunko in sirom

Krepčilna in zato kot nalašč za mrzlo zimsko jutro.

16.12.2017 ob 6:00

zajtrk_micna.jpg

Takšne in drugačne omlete so vedno dobrodošel zajtrk. Njihova priprava je preprosta, nadevati pa jih je mogoče z najrazličnejšimi dobrotami ter tako zadovoljiti še tako zahtevne okuse.

V sobotnem zimskem jutri si privoščite omleto s šunko in sirom. Ne samo, da vas bo razvajal njen okus, zagotovila vam bo tudi zvrhano mero energije in te vam ob zimskih radostih do kosila zagotovo ne bo zmanjkalo.

Sestavine za eno osebo:

  • Dve veliki jajci;
  • ščepec soli;
  • žlica masla ali olivnega olja;
  • tri rezine šunke ali slanine;
  • 120 gramov naribanega sira po izbiri.

Priprava:

  • V ponvi do hrustljavega popecite na trakove narezane rezine šunke ali slanine. Pražite jih približno tri do pet minut in jih nato položite na papirnato brisačko, ki bo vpila odvečno maščobo.
  • Stepite jajci, ju začinite s soljo in preljite v vročo ponev, v kateri ste segreli maslo ali olje. 
  • Počakajte, da se s spodnje strani povsem zapečeta.
  • Na polovico omlete posujte sir ter koščke popečene šunke, jo zapognite in pecite tako dolgo, da se sir stopi, jajci pa povsem zakrkneta.
  • Med tem jo večkrat obrnite in še toplo postrezite.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)