Slasten zalogaj iz jagod brez okusa

Prve jagode osvajajo z videzom, žal pa ne tudi z okusom. A tega lahko izboljšate.

6.5.2015 ob 1:00

shutterstock_189322574.jpg

Že dolgo je mogoče kupiti lepe, rdeče in na pogled res okusne jagode. A žal tiste prve pravega okusa še nimajo. Če so tudi vas prevarale in ste domov prinesli velike jagode ter nato ugotovili, da je njihov videz obljubljal več okusa,  si poglejte, kako sadeže brez prave arome spremeniti v slasten zalogaj.

Specite jih v pečici

Potrebujete: 450 gramov svežih jagod, dve žlici agavinega sirupa  ali 50 gramov rjavega sladkorja, žlico ekstrakta vanilje.

Priprava:

  • Jagode operite, odstranite peclje ter jih narežite na polovice. Če so večje, na četrtine.
  • Dobro jih pomešajte s sirupom ali sladkorjem ter izvlečkom vanilje.
  • Položite jih na pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem. Med seboj naj se ne dotikajo.
  • Pecite jih v predhodno segreti pečici pri 175°C približno 25 minut.

Takšna termična obdelava ne bo uničila  njihove oblike, v kombinaciji z izvlečkom vanilje, sirupom ali sladkorjem ter naravnimi sokovi pa bodo razvile pravo aromo in dobile boljši okus.

Dodaten nasvet: Tako pripravljene jagode lahko dodate žitom za zajtrk, jogurtu, kremnim sladicam ali tortam. Lahko pa si jih privoščite kot samostojni desert. Skratka, uživajte!

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)