20 minut za sladico: Sladka lazanja

Za vse ljubitelje malce drugačnih dobrot.

3.9.2016 ob 6:00

sladica.jpg

Ob besedi lazanja vsak pomisli na tradicionalno italijansko poslastico iz testenin z različnimi nadevi. A zakaj si ne bi privoščili malce drugačne. Takšne, ki je ne boste postregli kot glavno jed, pač pa kot sladico. Recept zanjo nizamo v rubriki 20 minut za sladico. Če se boste z njim pozabavali, vam ne bo žal.

Več namigov za sladkanje poiščite na Facebooku

Sestavine za podlago:

  • 250 gramov čokoladnih maslenih keksov;
  • Pet žlic masla.

Sestavine za sirni nadev:

  • 200 gramov kremnega sira;
  • 100 gramov sladkorja;
  • 150 gramov stepene sladke smetane.

Čokoladni nadev:

  • 100 gramov čokoladnega jogurta;
  • 150 gramov stepene sladke smetane.

Vmesna plast:

  • 14 polnozrnatih krekerjev;
  • 100 gramov češnjeve marmelade;
sladice2.jpg

Zaključna plast:

  • 150 gramov stepene sladke smetane;
  • Nekaj krekerjev in maslenih keksov.

Priprava:

  • Najprej pripravite osnovo: maslene kekse zmeljite v drobtine, dodajte jim maslo in jih zmešajte v testo. Z njim obložite dno pekača, velikega približno 20 krat 30 centimetrov.
  • Za sirni nadev v posodi zmešajte sir, stepeno smetano in sladkor, čokoladnega pripravite iz mešanice jogurta in stepene smetane. Vse, kar vas še čaka, je zlaganje sladice.
  • Podlago premažite s polovico sirnega nadeva.
  • Čezenj položite cele krekerje (potrebovali jih boste približno šest), premažite jih z marmelado.
  • Po njej razporedite čokoladni nadev, tudi tega pokrijte s krekerji in marmelado, to premažite z ostankom sirnega nadeva.
  • Zaključite s stepeno smetano, po vrhu potresite nadrobljene kekse in krekerje.

Preden sladko lazanjo postrežete, jo vsaj dve uri pustite v hladilniku.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)